“Orkar vi ens höra på, vad de gamla partierna försöker säga oss?”

Ljungberg

Den frågan ställer Carl Johan Ljungberg i ett nytt blogginlägg idag:

“Fast årets valkampanjspurt framfört en del omvälvande förslag tycks effekten vara liten. Inte ens statsministerns tal om invandringens kostnader faller utanför den invanda platta taktiken. Väljarstödet tycks orubbat. De sena löftena lockar inte eftersom desperation sällan föder något äkta.

Orkar vi ens höra på, vad de gamla partierna försöker säga oss?

Inte är väl heller Stefan Löfven så avundsvärd, då han i en eventuellt vänsterregering måste vara redo att ha med ovana partier vars rödgröna tuppkam har växt efter EU-valet i våras. Hur ska en sådan regering se ut? I den förnufts- och balanspolitik som verkar passa hans personlighet bäst hotar han lätt att övertrumfas av paret Reinfeldt-Borg. Ett par som kanske hoppas på att deras länge ohörda tal om fiskalt förvaltarskap äntligen skall belönas, när den hemgjorda västerländska finanskris del 2 bryter ut som flera bedömare varslat om.

Trots detta: de borgerliga har det trots Löfvens vånda i dag troligen värre.

Sedan 2006 års reformlista har prickats av och förvärvsavdraget tappat styrfart har alliansen gått i stå. Det vore elakt men inte helt fel att säga att Reinfeldt inte kunnat ange någon upplyftande färdriktning, Bildt inte fixar utrikespolitiken inklusive Ryssland, Enström inte ordnar försvaret, Ask inte brottsligheten, Elmsäter-Svärd (trots god vilja) inte får tågen att gå och Birgitta Ohlsson inte gör ett alltmer vänsterradikalt EU mer trovärdigt hos svenskarna. Allt medan Björklund stelnar i sin skolpolitik, Erlandsson ger tappt i sin jordbrukspolitik och Billström-Ullenhag har mist greppet om invandrings- och integrationsfrågorna.”    Läs mer

0 Responses to ““Orkar vi ens höra på, vad de gamla partierna försöker säga oss?””  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

All original writing and photography © Jan Olof Bengtsson

"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi