Ljungberg kräver återgång till borgerlig migrationspolitik

Konsekvent fullföljande sina kritiska inlägg om invandringspolitiken, Moderaterna och Alliansen i sin blogg, kräver nu Carl Johan Ljungberg i en debattartikel i Samtiden återgång till en borgerlig migrationspolitik:

“Att Alliansen har eftersträvat stor invandring är välkänt, likaså att man vidhöll sin linje in i det sista. Man gav inte efter mot sina kritiker, av vilka flera återfinns inom Allianspartierna. Orimliga moderata propåer kastades till synes tanklöst ut veckorna före valet. Vi vet vilket parti som dessa främst riktade sig mot.

En fråga som knappt har berörts är hur Fredrik Reinfeldts linje rimmar med Alliansens tidigare ståndpunkter, främst då med moderaternas linje. Alliansen införde som bekant en ökad arbetskraftsinvandring under sin första mandatperiod, samtidigt som moderaterna sade att de tänkte vidta flera åtgärder för en mer restriktiv flyktingpolitik i det fall de skulle vinna en ytterligare period…

Många har påpekat att inget av dessa förslag har realiserats…

Vanliga partimedlemmar, som jag själv, har haft skäl till besvikelse över detta. Det vill säga i den mån vi intresserar oss mer för vad politiken uppnår än för själva maktpositionerna. Andra avsteg från moderat politik, främst neddragningarna inom försvaret, bör rimligen ha förstärkt detta missnöje. Man kan därmed förvänta sig att en strömning bland det moderata fotfolket efter valförlusten, söker återta makten över partiet.

Kanske ansåg många medlemmar, trots stor undran inför Reinfeldt, att han var värd att stödja i fall han kunde tänkas vinna valet. Vid en valförlust ges däremot skäl att lyfta fram nya krafter…I den stundande omläggningen tycks det rimligt att lyfta fram och pröva den migrationspolitik som Reinfeldt skrotade vid sin invit till Miljöpartiet.

Intet gott, varken för moderaterna eller Sverige, kom sig av den politiken. Ur moderat synvinkel är den särskilt beklaglig eftersom Reinfeldts migrationspolitik neutraliserar den stora framgång han vann med arbetslinjen…

Nu behöver moderaterna en mindre destruktiv ledare – och en egen migrationspolitik i stället för Miljöpartiets.”   Läs hela

0 Responses to “Ljungberg kräver återgång till borgerlig migrationspolitik”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

Recent Comments

axelwkarlsson on Donaustraße, Ingolstadt
Sverige Först on Enhetslinjens förlust
Jan Olof Bengtsson on The Significance of Franklin…
AS on The Significance of Franklin…
Bas on The Significance of Franklin…
Bas on The Significance of Franklin…
Jan Olof Bengtsson on Salvini, SD och EU-reformismen…
Jan Olof Bengtsson on 10 år
RB on 10 år
Jan Olof Bengtsson on 10 år
axelwkarlsson on 10 år
Jan Olof Bengtsson on 10 år
sui generis on 10 år
Victor on 10 år
Jan Olof Bengtsson on Moderat omprövning
All original writing © Jan Olof Bengtsson
"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi