Tänktanken Cura

På den tolfte International Conference on Persons i Lund för tio år sedan kom jag för första gången i kontakt med Jonas Norgaard Mortensen, som är en drivande kraft i den danska tänktanken Cura, och vi har därefter fortsatt träffats på flera konferenser.

Han är eller har varit verksam i danska Kristendemokraterne, och Cura är helt inriktad på kristdemokratisk ideologi: personalism, naturrätt, s.k. “sfaeresuveraenitet”, subsidiaritet, broderskapstanke, förvaltarskap.

På Curas förlag har han givit ut flera böcker om personalismen, och senast publicerade Cura en översättning av Emmanuel Mounier. Det hela framstår som imponerande ambitiöst och mycket sympatiskt.

Det visar sig att Maria Marić på svenska kristdemokratiska idéinstitutet Civitas härom året intervjuade Bjarke Friis på Cura. Även han kan ha varit med på någon av personkonferenserna; jag tror Norgaard Mortensen någon gång tagit med sig kolleger på Cura dit.

0 Responses to “Tänktanken Cura”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi