Hotel Sacher, Wien

Hotel Sacher

2 Responses to “Hotel Sacher, Wien”


  1. 1 Niclas January 2, 2013 at 8:42 pm

    Wien är överhuvudtaget en av de mest vackra och eleganta städerna i världen. Ett ståtligt exempel på habsburgsk barock och med ett sjudande kulturliv. Hotel Sacher är också riktigt flott, både utvändigt och invändigt. Den kejserligt inspirerade inredningen övertrumfar med lätthet alla dessa tråkiga nyexempel på den andefattiga, puritanska och minimalistiska inredningsstilen. Väl placerat också, endast ett stenkast från Wiener Staatsoper. Och så har vi ju givetvis deras riktmärke, sachertårtan, även fast vi väl aldrig lär få veta om det var Hotel Sacher eller Hofzuckerbäckerei Demel som la grunden till den “egentliga” sachertårtan.

    • 2 Jan Olof Bengtsson January 3, 2013 at 6:30 am

      Instämmer helt rörande Wien, och hoppas att du också sett mina sex tidigare Wien-poster i kategorin Architecture. Roligt att du gillar Sacher. Här fin bild på die Torte. Främsta konkurrenten är naturligtvis Imperial – post med bild kommer så småningom. (Tidigare fanns också Metropole.)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

All original writing and photography © Jan Olof Bengtsson

"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi