Sverigedemokraterna – Europapartiet

Kasselstrand Le Pen

Gustav Kasselstrand och SDU är pionjärer för omvandlingen av SD till vad jag vill kalla det sanna svenska Europapartiet. Här ses Kasselstrand med Jean-Marie Le Pens dotterdotter och Marine Le Pens systerdotter Marion Maréchal-Le Pen i Stockholm sommaren 2013, strax före evenemangen i Almedalen med ordföranden Julien Rochedy och Paul-Alexandre Martin från Front National de la Jeunesse, Udo Landbauer, ordförande för Ring Freiheitlicher Jugend (FPÖ), och Tom van Grieken från Vlaams Belang Jongeren.

Varför är det viktigt att lyfta fram detta här? Det är viktigt därför att det, för att balansera och modifiera den i sig som politisk filosofi helt otillräckliga nationalismen, krävs mycket mer sådant här när de mer eller mindre nationalistiska partierna i Europa växer: disciplinerat Europafokuserat samarbete, i den organisatoriska form som FN, FPÖ och VB nu förbereder och fler förhoppningsvis snart ansluter sig till. Och inte minst är det viktigt därför att just SD som helhet redan från början bör bli en del av detta samarbete och göra ett helhjärtat engagemang där till en central punkt i sin politik: det sanna Europapartiet contra alla de falska och i verkligheten antieuropeiska.

Sverigedemokraterna, konservatismen, Europa

Europa och nationalismen

Nationalismen och Europa

Sverigedemokraterna och Front National

0 Responses to “Sverigedemokraterna – Europapartiet”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi