Bankrutten (S)

Det är svårt att säga vad som är värst, Reinfeldts, Nya Moderaternas och Alliansens aggressiva vulgaritet  eller den råa, fräna atmosfär av arrogant kulturlöshet som nu slår emot oss från Stefan Löfven och hela det socialdemokratiska parti som förstört sin egen folkbildning och tycks förakta allt det bästa det en gång stod för. Redan det faktum att man i full medvetenhet om vem hon var kunde välja Mona Sahlin till partiordförande avslöjade denna inställning; Håkan Juholt försökte åtminstone signalera en del kulturella intressen, men det har tydligen visat sig vara en bluff.

I helgen tog detta parti den svenska politiska debatten ned till nya ofattbara avgrundsdjup. Det är svårt att längre ens som omväxling försöka skratta åt det här. Det är moraliskt anstötligt. Det finns ingenting kvar. En moralisk och intellektuell bankrutt. Så här säger Sveriges statsminister:

“Sverigedemokraterna har värderingar som är så långt ifrån mina, så långt ifrån vårt parti och det är faktiskt så att det har Socialdemokraterna sagt, Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna, Centern och Folkpartiet, vi är sju partier som är överens om det och jag tänker stå i det…

Jag menar precis det jag säger naturligtvis att det är ba och titta på för det första varur kommer Sverigedemokraterna? Jo det är Bevara Sverige Svenskt, det är Vitt Ariskt Motstånd, det är det Nordiska Rikspartiet och det är den typen av plej. Därur kommer de. Titta på deras politik så…

Jag tror att de flesta journalister som blev kidnappade i tisdags på Sverigedemokraternas presskonferens för att de skulle tvingas lyssna till tjugo minuter tjugofem minuter halvtimmes föredrag om deras invandringspolitik insåg vad detta är för parti. Det är ju så här att de har ju nu har de ju sagt lagt undan de här dimridåerna som de höll på med ett tag att de värnade om pensionärerna och de ville ha mer lägre pensionärsskatt, det röstade de ner i onsdags för att ta en enda fråga och det är invandringsfrågan.

[Stiftelsen Expo säger att Sverigedemokraterna är ett nationalistiskt och rasistiskt parti men att i och med att de accepterar demokratins principer så är det inget nyfascistiskt parti.]

Jo, och andra säger precis annorlunda. Historikern Henrik Arnstad har en annan uppfattning, journalisten och historikern, han har en annan uppfattning. Han skrev en bok om de här för två år sen.

[Varför är det ett nyfascistiskt parti?]

Därför att man bygger på att du har den här är vår kultur, det är mitt folk, Björn Söder står i riksdagens talarstol och pratar om mitt folk, i en debatt med en utav våra riksdagsledamöter och sä mitt folk.

[Men så länge man accepterar de demokratiska principerna?]

Ja men det gör fascismen, det gjorde, det gjorde fascismen också. Det är det som är skillnad på nazismen och fascismen enligt min uppfattning. De säger att de respekterar demokratin men de vill ju inte ha en demokrati där då andra människor med annan hudfärg och annan religion och är med och när man uttalar då att det största hotet, som Sverigedemokraterna säger, det största hotet sedan Adolf Hitler det är muslimer, då har man gått väldigt långt och då sverreve nästan inte att jag ska svara på vad jag tycker, jag tycker nog att de ska svara påe.”

0 Responses to “Bankrutten (S)”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

Recent Comments

Viktor Johansson on All politik dagligen på T…
Jan Olof Bengtsson on All politik dagligen på T…
Viktor Johansson on All politik dagligen på T…
Viktor Johansson on Joti Brar om NATO:s globala…
Viktor Johansson on Joti Brar om NATO:s globala…
Torsten Lundberg on Sverige och Ukrainakriget
Jan Olof Bengtsson on Det amerikanska valresultatet…
Viktor Johansson on Det amerikanska valresultatet…
Jan Olof Bengtsson on Det amerikanska valresultatet…
Viktor Johansson on Det amerikanska valresultatet…
Jan Olof Bengtsson on Det amerikanska valresultatet…
Viktor Johansson on Det amerikanska valresultatet…
Viktor Johansson on Sverige och Ukrainakriget
Kristo Ivanov on Sverige och Ukrainakriget
Viktor Johansson on MAGA-kommunismen
"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi