Om kärnkraft

Jag kan inte bedöma allt Peter Rudling säger i denna intervju med SwebbTV, men en del motsvarar min allmänna förståelse av kärnkraften: 4G-forskning bör satsas på; Kina, Ryssland och Frankrike är ledande; Big Oil har försökt sätta stopp inte minst genom miljörörelsen.

Vad jag tror på när det gäller kärnkraften är helt enkelt forskningen om den, och inte minst om fusion. Vad man gick så långt som att kalla det “forskningsförbud” som kom att följa på den svenska folkomröstningen var något jag fann ytterst problematiskt. Detta är inte mitt område, men i ljuset redan av den lätt konstaterade oenigheten inom forskningen framstår det som uppenbart att man måste nå fram till en säker kärnkraft, inklusive det eventuella slutförvaret, innan man överhuvudtaget fortsätter att bygga ut den.

Ja till kärnkraft betyder för mig ja till forskning om kärnkraft, och gärna en ny storsatsning på den, i internationellt samarbete med de nämnda länderna som ligger långt framme på detta område.

0 Responses to “Om kärnkraft”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi