Twitter

Jag har bara twittrat en gång. I det twittrandet frågade jag mig vad jag skulle twittra om, vad jag skulle använda Twitter till. Jag har ännu inte riktigt kommit på något bra svar på denna fråga.

Jag måste säga att jag tycker Twitter ger ett intryck som är precis lika ytligt och oseriöst som namnet låter. Det är svårt för mig att förstå hur inte minst journalister men även politiker plötsligt kunnat ägna sig i sådan ofattbar omfattning åt detta.

Facebook var bra med de funktioner det hade i början, enligt vad jag skriver på min Facebook-sida här i bloggen. Men Twitter saknar väl allt detta? För mig ser det ut att vara Facebook reducerat till status updates, och av kortaste slag.

Finns det inte något löjligt i att avsätta så mycket tid till att följa och skriva alla dessa ofta ogenomtänkta, triviala och föga briljanta oneliners? Det framstår som ett tyckarnas fåfänga spciala spel av inte sällan ängsliga signaler och markeringar, som ersätter eftertanke och fördjupad skriftlig framställning och kommunikation.

Men det är lätt att förhastat döma ut ny teknologi av detta slag. Jag kan ha missat någon vetting användning. Därför har jag lagt in Twitter-länkar under mina poster, och en länk i högerkolumnen till mitt Twitter-konto med den hittills enda enradingen.

0 Responses to “Twitter”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

Recent Comments

Jan Olof Bengtsson on Salvini, SD och EU-reformismen…
Jan Olof Bengtsson on 10 år
RB on 10 år
Jan Olof Bengtsson on 10 år
axelwkarlsson on 10 år
Jan Olof Bengtsson on 10 år
sui generis on 10 år
Victor on 10 år
Jan Olof Bengtsson on Moderat omprövning
Irminsul on Salvini, SD och EU-reformismen…
Jan Olof Bengtsson on Salvini, SD och EU-reformismen…
axelwkarlsson on Salvini, SD och EU-reformismen…
Anonym on Moderat omprövning
Brian Rogers on The Significance of Franklin…
brokenyogi on The Significance of Franklin…
All original writing © Jan Olof Bengtsson
"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi