Vad jag säger och inte säger om Olsson

Ett förtydligande med anledning av diskussionen om Magnus Olsson på landsdagarna.

Mitt korta inlägg Magnus Olsson, medlemsutskottet och partistyrelsen handlade inte om Olssons och medlemsutskottets rekommendationer till partistyrelsen i personärendena. Inte heller handlade det om någon allmän kritik av Olsson. Det var inte något uttryck för att jag skulle vara Olssons fiende. Jag har inte haft några tvivel på att såväl han som utskottets övriga ledamöter äger stora förtjänster och, på rätt positioner, kan fortsätta göra viktiga insatser i partiarbetet.

Inlägget handlade om Olssons specifika uttalanden i Sydsvenskan i april rörande personärendena och Stockholms stads årsmöte, uttalanden som uppenbart strider mot medlemsutskottets uppdrag, kommunikationsplanen, de etiska riktlinjerna, och sanningen. Det handlade också om en del av det av Olsson ledda utskottets övriga agerande som jag för partiets skull inte vill diskutera offentligt men som jag, i likhet med de två andra punkterna, många gånger i enlighet med kommunikationsplanen har tagit upp internt och som avslöjar ideologiskt och moraliskt högst problematiska positioner.

Det var i ljuset av min bedömning av graden av allvar i allt detta och av den obefintliga interna responsen, såväl som p.g.a. valberedningens förslag och det förestående valet på landsdagarna, som jag nu kände mig tvungen att i form av detta blogginlägg uttrycka uppfattningen att Olsson ej borde befordras till ordinarie ledamot av partistyrelsen. På landsdagarna får man enbart tala för nominerade personer, inte mot. Men genom andra kanaler är det tyvärr ibland nödvändigt att också tala mot.

2 Responses to “Vad jag säger och inte säger om Olsson”


 1. 1 Jonathan Nimstedt November 30, 2015 at 5:25 pm

  Du är en varmt omtyckt individ av mig och många andra konservativa och många av dina blogginlägg är en fröjd att läsa. Din blogg är helt enkelt ett konservativt vattenhål som det inte finns många av i Sverige, och jag vet knappt större beröm att ge.

  Tyvärr tror jag inte SD är partiet för dig. Jag trodde ett ganska långt tag att det var partiet för mig, att det inte var som andra partier, att det var saklighet och hederlighet som betonades i samtalsklimatet i partiet. Men sedan Mattias Karlsson fått en alltmer framstående roll är jag övertygad om att det inte är så.

  Jag hyser inget förtroende för Karlsson och är övertygad att han både till sin karaktär, sitt intellekt och sin bildning är opassande som partiledare. Även de mycket fula beskyllningar som uttalades mot dig av bland andra Richard Jomshof, om jag inte missminner mig, tycker jag var en klart lysande varningsskylt som för mig, fick droppen att rinna över.

  Gör vad du kan och jag tror att du skulle kunna lära dig mycket av boken Knapptryckarkompaniet av Ann-Marie Pålsson vad gäller hur man navigerar i ett extremt toppstyrt parti med en takhöjd på cirka en meter.

  Vänliga hälsningar,
  Jonathan Nimstedt

  • 2 Jan Olof Bengtsson December 4, 2015 at 7:14 am

   Stort tack för vänliga ord Jonathan! Utan tvekan har du rätt i att det finns en del problem, men jag känner att man inte bör ge upp hoppet om SD så länge det är möjligt att på meningsfullt sätt arbeta för avhjälpandet av dem, och för partiets allmänna förbättring och utveckling i rätt riktning.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

Recent Comments

Viktor Johansson on Joti Brar om NATO:s globala…
Viktor Johansson on Joti Brar om NATO:s globala…
Torsten Lundberg on Sverige och Ukrainakriget
Jan Olof Bengtsson on Det amerikanska valresultatet…
Viktor Johansson on Det amerikanska valresultatet…
Jan Olof Bengtsson on Det amerikanska valresultatet…
Viktor Johansson on Det amerikanska valresultatet…
Jan Olof Bengtsson on Det amerikanska valresultatet…
Viktor Johansson on Det amerikanska valresultatet…
Viktor Johansson on Sverige och Ukrainakriget
Kristo Ivanov on Sverige och Ukrainakriget
Viktor Johansson on MAGA-kommunismen
Jan Olof Bengtsson on MAGA-kommunismen
Jan Olof Bengtsson on Den svenska genusindelningen o…
Viktor Johansson on MAGA-kommunismen
"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi