Simon O. Pettersson om Lund, DN och mig

Germanisten, kulturskribenten och poeten Simon O. Pettersson i Uppsala skriver i Samtiden under rubriken Den akademiska åsiktsfriheten är avskaffad om Lunds universitets agerande mot mig och om Björn af Kleens uppgifter i DN:

Pettersson

Simon O. Pettersson

“Björn af Kleens artikel ‘Den nya högern ett eko från trettiotalet’ (DN 19/12) innehöll inte mycket av intresse. En mängd personer och företeelser blandades samman utan tillstymmelse till analys (påtaglig är också mängden av rena trivialiteter – vem intresserar sig för William Hahnes högskoleprovsresultat eller för Tino Sanandajis eventuella kärleksrelationer?). Informationsvärdet tycks vara närmast noll. En uppgift, som af Kleen inte närmare verkar reflektera över, fick mig dock att sätta kaffet i vrångstrupen. Den tycks innebära att den akademiska friheten i Sverige är ett minne blott.”   Läs mer

Se även mitt svar till Kleen, Lunds universitet och min ideologi.

0 Responses to “Simon O. Pettersson om Lund, DN och mig”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi