Front National i Europaparlamentsvalet

För en vecka sedan startade Front National sin kampanj inför Europaparlamentsvalet. Här ses Marine Le Pen tala vid presskonferensen, följd av vice-ordföranden Florian Philippot, huvudsansvarig för kampanjen, som visar valbroschyrer; avslutningsvis presenterar Le Pen kort några av kandidaterna:

Även Marine Le Pen själv och den tidigare vice-ordföranden Bruno Gollnisch – som båda, liksom Jean-Marie Le Pen, redan sitter i EP – kandiderar, liksom Philippot. Kanske är detta något för den utmärkte Tobbe att översätta (åtminstone den första delen)? Han skrev i alla fall ett inlägg om Front Nationals avstamp inför Europavalet, med ett kort översatt klipp med uttalanden av de främsta kandidaterna i samband med presskonferensen. Nyligen översatte han också den här intervjun med Philippot:

Bland de kandidater Marine Le Pen presenterade återfinns den kände författaren, statsvetaren och geopolitikern Aymeric Chauprade, Le Pens utrikespolitiske rådgivare och nu huvudkandidat för regionen Île-de-France. Jag postade nyligen ett föredrag av honom i Genève här, och, i References-kategorin, en av hans böcker. Nedan ses Front National de la Jeunesses ordförande Julien Rochedy och FNs unga deputerade Marion Maréchal-Le Pen – som båda, inbjudna av SDU, besökte Sverige förra året – hylla Chauprade inför hans EP-valkampanj:

Rochedy säger att hans politiska åskådning under flera år formats av Chauprade och att han med passion läst den nämnda boken; han kallar honom sin maître. Maréchal-Le Pen betonar Chauprades stora tidsperspektiv, att han är en stor kännare av civilisationer och av den franska och europeiska diplomatin, och hans stora historiska bildning. Med dessa egenskaper är han enligt henne extremt intressant för partiet, och han blir det ännu mer som EP-ledamot.

En sverigedemokratisk politik för Europa

Sverigedemokraterna och Europaparlamentsvalet

Big Business, Big Banks, Big Bureaucrats

Farage’s Mistake

Sverigedemokraterna – Europapartiet

Sverigedemokraterna och Front National

Nationalismen och Europa

Europa och nationalismen

Sverigedemokraterna, konservatismen, Europa

4 Responses to “Front National i Europaparlamentsvalet”


  1. 1 Tobbes Medieblogg April 29, 2014 at 3:27 pm

    Hej Jan Olof!
    Angående presskonferensen, så textade jag ett kort inslag om den:
    http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2014/04/front-nationals-avstamp-infor.html

  2. 3 Tobbes Medieblogg April 29, 2014 at 4:08 pm

    Jag har nu lagt till dig i min blogglista – förhoppningsvis genererar det lite extra trafik…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Categories

Archives

"A Self-realized being cannot help benefiting the world. His very existence is the highest good."
Ramana Maharshi